Bier- en wijnproeverij op zaterdag 9 december 2017

9 december 2017

Op 9 december was er een gezellig aantal liefhebbers in “De Kooi” om, verdeeld in 2 groepen, deel te nemen aan een bier- en wijnproeverij. Tijdens deze avond werd aan de ene tafel een vijftal speciaal bieren (blind) geproefd en aan de andere tafel werd hetzelfde gedaan met 5 verschillende rode wijnen.

Bij het bierproeven werd er aardig gescoord en verschillende biertjes werden vlot herkend. Bij de wijnen bleek de opgave een stuk lastiger. Veel van de deelnemers kwamen helaas niet verder dan “nul punten”, ofwel alle wijnen verkeerd ingedeeld. Maar dat ging zeker niet ten koste van de sfeer en de gezelligheid. Naast de leuke commentaren, pseudo-deskundige uitspraken en gezellige conversaties zorgden de lekkere hapjes tussendoor voor een zeer geslaagde avond.

Het barteam – speciaal voor deze avond samengesteld – pakte haar taak uitstekend op en zorgde voor het inschenken van de te proeven drankjes en het serveren van de hapjes. Dat liep als een trein. We kunnen dan ook terugkijken op een geslaagde avond, waarmee dit na de derde editie al een aardige traditie begint te worden. Suggesties voor december 2018 zijn welkom.