Het Pro Patria pBone Project

Vanaf het voorjaar 2016 is door muziekvereniging Pro Patria bij de Dubbeldamse basisscholen een pBone introductieles gegeven aan alle leerlingen van de bovenbouw. Deze les (onder schooltijd) is een opstap voor een uniek muziekproject waar alle leerlingen (vanaf groep 5) zich voor konden inschrijven.

De pBone is een kunststof trombone in een vrolijke kleur en is zeer licht van gewicht. Voor deze muziekles is het niet nodig noten te kunnen lezen. Er wordt een eenvoudige en duidelijke instructie gegeven die speciaal afgestemd is op kinderen van de bovenbouw waardoor ieder kind mee kan doen met dit muziekspektakel.  Kijk  hier en hier voor een informatief YouTube filmpje over de pBone.

Deze muziekles is geheel gratis en wordt gegeven door de zeer enthousiaste docent en musicus Machiel de Kruif en wordt georganiseerd door muziekvereniging Pro Patria uit Dordrecht. Klik hier voor de promo film die gemaakt is tijdens de les op de Julianaschool in Dubbeldam.

Dit schoolproject vormde de opstap naar een bijzondere uitvoering tijdens het jubileumconcert van Pro Patria op zaterdagavond 1 oktober 2016. Het orkest van Pro Patria bracht samen met een grote groep Dubbeldamse schoolkinderen twee nummers ten gehore brengen. Dit concert vond plaats in de sporthal van Sporting Delta.
Als voorbereiding op dit concert werden op 10 en 24 september 2016 nog extra muzieklessen gegeven in “De Kooi”.

Groep 8 van de Julianaschool 

Het pBone project is een unieke opstap naar het leren bespelen van een blaasinstrument (bijvoorbeeld  trompet, bariton, trombone, saxofoon) en het ervaren van het met elkaar samen spelen. Dit kan een opstap zijn tot een lidmaatschap bij muziekvereniging Pro Patria.

Kennismaken met onze vereniging kan altijd. Wij repeteren elke maandagavond in verenigingsgebouw “De Kooi” aan de Gravensingel 108.

Wist je dat het maken van muziek op jonge leeftijd een positieve invloed heeft op schoolprestaties en dat muziek een ontzettend leuke hobby is boordevol speelplezier en ontspanning?

Graag verwelkomen wij je bij onze vereniging.

Machiel de Kruijf met v.l.n.r. Julianaschool groep 6, groep 7b en groep 7a