(bok)Bierproeverij

17 december 2016

Op zaterdagavond verzamelde zich een – helaas alleen uit mannen bestaand – gezelschap van leden en niet-leden in “De Kooi” voor een buitengewoon gezellige bierproefavond. Dit jaar was er keuze uit het proeven van de traditionele bokbieren of uit een zestal soorten pils. Vooraf mochten de bieren van de proeverij even voorgeproefd worden, waarbij je precies kon zien welk bier ingeschonken werd. Maar daarna brandde de echte strijd los: stuk voor stuk werden de pilsjes of bokbieren nu ‘blind’ voorgezet. En weet je dan nog hoe die Hertog Jan nou precies smaakte? Het antwoord is simpel: niet dus.

Met dank aan – gelukkig toch nog 2 dames – Sabine en Marjan, die alle biertjes keurig voor de proevers inschonken. Daarnaast zorgden zij ervoor dat er ruim voldoende lekkere hapjes waren om het bierproeven nog lastiger, maar zeker ook feestelijker te maken.

Nadat alle bieren geproefd en van commentaar voorzien waren, werden de punten geteld en mocht Kees Kooij de uitslag bekend maken. Voor velen werd dat toch een behoorlijke tegenvaller, want 0 uit 6 is niet zo’n heel sterke score. Maar er waren natuurlijk ook winnaars: onze bassisten blijken niet alleen behoorlijk uit de voeten te kunnen op een sousafoon, maar ook verstand te hebben van bokbier; Anthony en Ad gingen er met de oneindige eer vandoor. Zij hadden elk 3 bieren herkend en waren daarmee de beste ‘proevers’ in het gezelschap.

Uiteindelijk ging het natuurlijk gewoon om een gezellige avond bij onze club en dat doel is absoluut gehaald. Later op de avond kwamen nog een aantal dames de mannen weer ophalen, maar niet nadat zij gezellig eerst ook nog een drankje meegedaan hadden. Een mooie afsluiting van 2016.