De weg naar 5 november

23 oktober 2022

Poster concertWe zijn hard aan het werk want 5 november komt met een ongekend tempo dichterbij. Wat is er 5 november vraag je je af? Ons langverwachte 85-jarig jubileumconcert! In dit artikel nemen we je mee in de aanloop naar 5 november en geven we alvast wat informatie vrij over de avond zelf.

Nog geen tickets? Bestel ze online!

 

In onze verenigingsgeschiedenis is er nog nooit zo’n lange aanloop geweest naar een concert. Dit concert is immers al twee keer uitgesteld. Inderdaad, vanwege de Covid-19 beperkingen. Maar nu gaat het dan toch echt gebeuren. Een speciale concertcommissie heeft hard gewerkt om alle plannen uit te werken en de voorbereidingen te doen. En daarnaast is er door de leden keihard gerepeteerd om een reeks van – veelal nieuwe – nummers in te studeren.

En om het nog iets ingewikkelder te maken: we studeren niet alleen ons eigen repertoire in, maar in dit concert hebben we ook nog gasten uitgenodigd. Maar liefst 3 Dordtse koren gaan op 5 november samen met ons optreden. Dat zijn mannenkoor KNA, vrouwenkoor “Close 4 you” en het “Close Singers Ensemble”. Met elkaar gaan we verschillende muziekstukken ten gehore brengen. Afwisselend gaat het zeker worden.

Eerste gezamenlijke repetitie

Op 10 september jl. kwamen Pro Patria en de koren voor het eerst bij elkaar om te repeteren voor het jubileumconcert. Twee van de drie koren kenden we al uit een gezamenlijk optreden in Kunstmin, maar de samenwerking met KNA is helemaal nieuw. Tijdens deze repetitie was het dus ook een beetje aftasten en kijken hoe we alles op elkaar afgestemd konden krijgen. Dat ging verrassend goed. Iedereen had zich goed voorbereid en het samen oefenen werd dan ook heel vlot opgepakt. Dit gaf een goed gevoel voor de weg naar 5 november.

Tweede gezamenlijke repetitie

Foto van repetitieOp zaterdag 22 oktober kwamen we weer bij elkaar in de Jozua kerk. Op deze dag moesten ook alle geluidsapparatuur en vooral de onderlinge geluidsverhoudingen getest worden. Het vraagt veel van de geluidsmensen om enerzijds een goede balans te creëren tussen koor en orkest, maar er anderzijds ook voor te zorgen dat je als koorlid of muzikant andere partijen kunt horen.
Maar daarnaast werd er uiteraard ook weer flink gerepeteerd. Vooral op de muziekstukken waarin orkest en koren een gezamenlijke prestatie moeten gaan leveren. Maar dat ging goed. De dirigenten waren tevreden en voor alle deelnemende leden is het steeds duidelijker wat we op 5 november gaan doen. De spanning loopt wel een beetje op, maar er is ook veel vertrouwen dat het een hele leuke en mooie avond gaat worden.

Concertavond

Op 5 november moet het allemaal gebeuren. We hopen dat lezers van dit artikel (die niet zelf deelnemer zijn) enthousiast worden om te komen kijken en luisteren. Het wordt een unieke avond met een zeer afwisselend muzikaal programma. Er zijn 3 koren met elk een eigen uniek karakter, maar ook Pro Patria zal zich van een heel verrassende kant laten zien. We mogen een tipje van de sluier oplichten.

Het licht-klassieke (maar wel heel stevige) karakter zit in de stukken O Fortuna (uit Carmina Burana), Adiemus en een medley uit de beroemde musical The Phantom of the Opera. Maar deze avond zal er ook heel andere muziek te horen zijn, bijvoorbeeld de feestelijke “Party Dance Mix”, nummers van Guus Meeuwis, Ed Sheeran, Adele en The Scene. Variatie genoeg dus.

Twijfel niet langer en bestel nu je kaarten!

 

Graag tot ziens op 5 november 2022 om 19:30 uur!