Jubileumconcert 2016

3 oktober 2016

Muziekvereniging Pro Patria heeft op zaterdagavond 1 oktober het 80-jarig bestaan gevierd met een kleurrijk en veelzijdig concert. Naast Pro Patria werkte ook het Drechtsteden Trombone Ensemble aan dit concert mee. De show werd echter gestolen door ruim 30 kinderen van de Dubbeldamse basisscholen, die op gekleurde plastic trombones (zogenaamde pBones) samen met Pro Patria enthousiaste vertolkingen van “I feel good” en “The Pink Panther” ten gehore brachten. De muziek was in zeer korte tijd door de dirigent van Pro Patria, Machiel de Kruijf, ingestudeerd met deze kinderen. (Zie ook de andere berichten over dit project op deze website.)

De pBone kids maakten er een echte show van: de pBones zwaaiden van links naar rechts, de kinderen dansten mee op de muziek en zelfs enkele solo’s werden niet geschuwd. Het publiek genoot en beloonde de (jeugdige) muzikanten met een daverend applaus.

Na de pauze ging Pro Patria terug in de tijd en liet muziek horen uit de 80-jarige historie. De songs zijn soms al tientallen jaren oud, maar dankzij eigentijdse arrangementen voor dit orkest nog steeds actueel en uitstekend in het gehoor liggend. In een speciale “80 jaar medley” waren o.a. Sway, The Raiders March en Dromen zijn bedrog te horen. Daarnaast was er ook muziek van Queen (Crazy little thing called love), Michael Jackson (Thriller en Bad) en Coldplay (Viva la vida).

De hal van Sporting Delta was voor deze gelegenheid omgebouwd tot een echte theaterzaal, compleet met podium, lichtshow en beeldschermen. De 250 aanwezige bezoekers genoten van een veelzijdige, maar vooral gezellige avond, en daarmee liet Muziekvereniging Pro Patria zien na 80 jaar nog steeds springlevend te zijn. Nieuwe leden zijn altijd welkom op maandagavond in gebouw “De Kooi”, Gravensingel 108 in Dubbeldam.

De foto’s en video’s zijn elders op de website en op YouTube te vinden.