Opening vernieuwde Kooi

10 december 2018

Het verenigingsgebouw van muziekvereniging Pro Patria barste zaterdagmiddag 8 december bijna uit zijn voegen. De reden hiervan was de officiële opening van het geheel vernieuwde interieur van verenigingsgebouw “De Kooi” aan de Gravensingel waarbij vele leden en supporters aanwezig waren.

  

Het verenigingsgebouw van muziekvereniging Pro Patria barstte deze zaterdagmiddag bijna uit zijn voegen. De reden hiervan was de officiële ingebruikname van het geheel vernieuwde interieur van verenigingsgebouw “De Kooi” aan de Gravensingel waarbij vele leden en supporters aanwezig waren.

De afgelopen maanden is er door vele vrijwilligers hard gewerkt om het gebouw een complete facelift te geven. Na 21 jaar trouwe dienst was het interieur wel aan een opknapbeurt toe. Al het houtwerk is voorzien van een frisse eigentijdse kleur verf, de vloer is voorzien van onverwoestbaar PVC laminaat en alle meubels zijn vernieuwd. Een flinke investering voor de vereniging maar gezien de positieve vibe die er momenteel heerst, is dit het zeker waard. Erwin Stam gaf een compleet overzicht van de geschiedenis van dit gebouw, wat in 1968 door de Gemeente Dubbeldam destijds gebouwd is voor de drie Dubbeldamse muziekverenigingen OBK, KNA en Pro Patria. Alleen laatst genoemde heeft de tijd getrotseerd en mag zich thans gelukkig voelen met de gang van zaken. Trekkers van de metamorfose waren voorzitter Kees Kooij en bestuurslid jeugdzaken Annette van Nieuwkerk. En met de nodige inzet van vele leden is een mooi gebouw tot stand gekomen. De officiële opening bestond uit de onthulling van een unieke muzieknotenwandklok en was weggelegd voor het jongste lid Tobias Haak (10 jr en lid sinds januari 2018) en het oudste lid Arie Dubbeldam (81 jr en lid sinds september 52).