Optreden Koningsdag 2017

27 april 2017

Alweer zo’n koude Koningsdag! Vorig jaar was het 8 graden en deze keer was het niet veel warmer. Traditiegetrouw verzorgt Pro Patria de aubade bij verzorgingshuis “Het Parkhuis” in samenwerking met de Dubbeldamse Oranjevereniging.

Om op eventuele regen voorbereid te zijn hebben we partytenten opgebouwd. Onze instructeur Machiel de Kruijf was helaas verhinderd; zijn plaats werd vakkundig ingenomen door Harrie de Wit. Rond kwart voor 10 begonnen we te spelen en ondanks de slechts 17 spelende leden ging dat prima. Om stipt 10 uur werd de vlag gehesen door waarnemend burgemeester Peter v.d. Velden en klonk ‘Het Wilhelmus’. Er volgden enkele toespraken en daarna was het tijd voor de bekende vaderlandse liederen, zoals ‘de Zilvervloot’ en ‘Het is weer feest vandaag’. Uiteraard werd er afgesloten met ‘Lang zal hij leven’.

Na dit officiële gedeelte werden de oranje ballonnen opgelaten en speelden we nog twee nummers, waaronder ‘Crazy little thing called love’. Altijd goed. Inmiddels was het publiek naar warmere ruimtes vertrokken en mochten wij na het opruimen van de spullen ook naar binnen voor een kopje koffie met iets oranje lekkers en voor sommigen zelfs een oranjebittertje. Ook dat is bij “Het Parkhuis” altijd goed verzorgd.