Paasensemble 2023

16 april 2023

Ook dit jaar zorgde het PP-Paasensemble weer voor muzikale ondersteuning in de Paaskerkdienst in zorgcentrum Dubbelmonde. Diverse trouwe aanhangers van de Pro Patria familie wonen hier of verlenen medewerking door bewoners te begeleiden. Het is dan ook een soort van familiereünie hier in Dubbelmonde.

Het Paasensemble verleent al zeker 10 jaar haar medewerking met een trouwe kern (Ronald, Annette, Hetty, Kees, Dries en Ad) en elk jaar wel aangevuld met andere leden. Dit jaar waren onze fluitisten Karin en Jacqueline van de partij en niet te vergeten ons jongste lid Anne. Hiermee waren de dames dan ook in de meerderheid. Muzikaal was het dit jaar wel weer een uitdaging om een goed repertoire te hebben. In ons Paasarchief zit namelijk niet altijd een partij in C (de fluitpartij). Het meeste wat we hebben is 4-stemmig voor Bes en Es instrumenten. En dan is daar nog een orgel (ook in C) waar het mee moet stemmen. En dit jaar weer een andere organist die ook zo zijn opvatting heeft wat in hoogte haalbaar is voor de doelgroep op leeftijd.

Enfin… we zijn er weer uitgekomen en het klonk volgens de supporters goed. Volgend jaar maar wat nummers een toontje lager zetten. Extra complimenten voor de fluitisten die een solo met orgel deden en onze TOPP-kanjer die veel waardering en aandacht kreeg van iedereen.

Wil je volgend jaar ook mee spelen in het Paasensemble, meld je dan aan bij Annette of Kees.