Passie voor Muziek in Kunstmin

24 maart 2019

Op zondagmiddag 24 maart zorgden drie muzikale gezelschappen uit Dordrecht voor een bijzondere en unieke samenwerking tijdens “Passie voor Muziek” in de grote zaal van theater Kunstmin. De koren Close Singers Ensemble en Close 4 You verzorgden samen met Muziekvereniging Pro Patria een gevarieerd en afwisselend concert, waarbij combinaties gevormd werden die voor het publiek heel verrassend waren.

Elk van de drie deelnemers heeft een eigen muzikale achtergrond en repertoire, maar op 24 maart zochten zij elkaar op in de uitvoering van een aantal songs, waarbij er een totaal nieuw geluid ontstond. Close Singers Ensemble is een ensemble van 12 leden met bijzondere individuele kwaliteiten en richt zich op meerstemmige Close Harmony en Gospel muziek, waarmee ze hun geloof tot uitdrukking brengen. Het uit 36 dames bestaande koor Close 4 You zingt een afwisselend repertoire dat vooral gericht is op lichte muziek, zoals pop- en musicalsongs. Muziekvereniging Pro Patria was vroeger in Dordrecht bekend als showkorps, maar is inmiddels al vele jaren een amusementsorkest van ongeveer 25 leden en speelt een breed repertoire van licht klassiek tot Latin-American en popmuziek.

Tijdens de matineevoorstelling op 24 maart lieten de koren en de muziekvereniging elk een gedeelte uit het eigen repertoire horen, maar de combinaties zorgden ervoor dat het een bijzondere middag is geworden. De koren gezamenlijk, elk koor samen met Pro Patria en uiteraard ook de beide koren met Pro Patria; alle denkbare combinaties kwamen in het programma voor. En juist daarom was het een uniek concert, met recht PASSIE VOOR MUZIEK

De registraties waar Pro Patria een rol inspeelde zijn allemaal terug te vinden op ons eigen YouTube Kanaal.

Foto van repetitie