Pro Patria gezien? Dat zou goed kunnen!

21 juni 2022

Na 28 maanden (!) was het eindelijk weer zo ver: we mochten weer optreden! Na een erg lange periode van onzekerheid was er voor ons eindelijk weer een mogelijkheid om een concert te geven. Wij dachten: dan pakken we gelijk door en doen er twee! Lees hieronder meer over onze optredens, een optreden van T.O.P.P. en de laatste informatie over ons 85-jaar jubileumconcert.

Optredens, optredens, optredens

We moesten weer even opstarten, de ventielen oliën, de luchtpijpen schoonmaken, maar we hadden eindelijk weer een optreden als een doel! Op 27 april waren wij te zien en horen bij de aubade op Koningsdag bij het Parkhuis in Dordrecht. Naast enkele klassiekers van het ‘Koningsdag repertoire’ hebben we ook een kleine selectie van ons eigen repertoire gespeeld zoals ‘Shut up and dance’ en ‘The Phantom of the Opera’.

Een kleine maand later waren we weer aan de buurt, ditmaal bij Rommeldam bij de Rank. Dit optreden vereist al jaren een logistiek hoogstandje van de leden, aangezien een groot gedeelte van de leden ook vrijwilliger is en al de hele dag aan het rondrennen is!

Ook ons jeugdorkest “Toekomst Orkest Pro Patria” (TOPP) heeft niet stil gezeten. Op 14 mei waren zij aanwezig bij het Jeugdfestival van ToBe in Dordrecht. Een van de weinige orkesten op die dag die zonder hulp van leden van het “groot orkest’ optraden en toch een fantastisch optreden neerzette! Alle leden van TOPP werden namelijk beloond met een fantastisch cijfer van een 8!

Bekijk video’s van de aubade en het jeugdfestival hieronder:

Op naar 5 november

Vorig jaar hadden we onze hoop gevestigd op het voorjaar van 2022 om ons grote jubileumconcert te geven. Helaas was dat plan door lockdowns in het water gevallen. Gelukkig hebben we al weer de eerste ‘opwarm’ optredens achter de rug en kunnen we onze focus verleggen naar 5 november: dit is namelijk de dag dat we ons grote 85-jarig (+1) jubileumconcert gaan geven!

Voor zo’n enorm getal zijn we ook van plan om enorm uit te pakken! Wij zullen in samenwerking met bevriende verenigingen en muzikanten een avondvullend programma verzorgen in het gebouw van Jozua (Sikkelstraat 2). We laten ons dan zeker ook niet limiteren door 1 genre en zullen springen tussen epische bombastische nummers en gezellige meezingers. Om de avond rond te maken is er natuurlijk ook nog een leuke afterparty bij ons in het clubgebouw.

Ook interesse in een kaartje of om ons te sponsoren? Bezoek de speciale concert pagina.