Repeteren in Corona tijd

17 september 2020

Na een paar ‘bewogen’ maanden (waarin we feitelijk niets deden) zijn we vanaf 15 juni weer begonnen met aangepaste repetities op de maandagavond. Inmiddels hebben we ook alweer een korte zomerstop achter de rug. We willen we nog even terugblikken op een paar bijzondere momenten.

Corona-virus

Foto van repetitie tijdens Corona 2020Net als in de rest van de wereld lagen bij Pro Patria de activiteiten voor een periode van ongeveer 3 maanden helemaal stil vanwege het corona-virus. Gelukkig pakte Machiel snel het stokje weer op en zijn we met de hele vereniging overgestapt op online video-calls & tutorials, om zo toch de instrumenten nog een beetje warm te houden. Uiteindelijk werd duidelijk dat we langzaamaan weer bij elkaar mochten komen, maar wel met extra regels; we zijn tenslotte vooral lucht aan het verplaatsen met onze instrumenten.
Dit was echter geen probleem en met wekelijkse roosters kwam iedereen die zich aangemeld had weer aan een fijn avondje muziek maken toe. Er was en is immers een beperking wat betreft het aantal toegestane leden in ons clubgebouw. We willen graag iedereen bedanken die heeft meegedacht en zich zo open heeft opgesteld, ondanks alle restricties en regels!

Gelukkig draaide het niet alleen om corona de afgelopen maanden:

Jeugdleden druk bezig geweest

Ook onze jeugdleden van TOPP hebben niet stilgezeten. Zo hebben zij bijvoorbeeld op 4 mei het taptoe signaal geblazen; beelden hiervan zijn ook terug te zien op de website. Verder heeft Tom zijn A-diploma gehaald op Bariton en Siebren en Reinout allebei hun B-diploma op Trompet.

Zomerstop

Weliswaar zijn we pas vanaf 15 juni weer gaan repeteren, maar we vonden het toch prettig om een korte zomerstop in te lassen. Op 27 juli hebben we het seizoen afgesloten met een gezellige – uiteraard corona proof – borrel. Vervolgens kon iedereen van een korte PP vakantie genieten. Op 24 augustus hebben we de draad weer opgepakt en zijn de repetities in dezelfde vorm (zie ook de foto bij dit artikel) weer gestart. Helaas betekent dat dat we nog steeds niet met alle leden tegelijk kunnen repeteren, maar we zijn al blij dat er in ieder geval weer iedere week muziek gemaakt kan worden.

En nu?

Normaal gesproken repeteren we met een bepaald optreden in het vooruitzicht. Op dit moment is dat allemaal nog heel onzeker. We hebben nog geen idee waar of wanneer we weer kunnen optreden. We gebruiken de tijd om ons repertoire onder handen te nemen. Er wordt volop geoefend op nieuwe nummers, waarbij we uiteraard hopen dat we in ieder geval in 2021 weer de kans krijgen om dit aan ons publiek te laten horen. Sterker: in 2021 bestaat Pro Patria 85 jaar!! Dat feit willen we heel graag vieren met een leuk concert. Dus laat dat vaccin maar komen…