Terugblik op de eerste helft van 2023

30 juli 2023

In juli/augustus is er altijd een zomerstop en dat is een uitgelezen moment om even achterom te kijken naar de eerste helft van dit jaar bij Muziekvereniging Pro Patria. De afgelopen maanden waren gevuld met bijzondere momenten, variërend van prachtige optredens tot gezellige clubactiviteiten.

Dubbele Muzikale Traktatie

Foto’s Danny van der Weck.

Een bijzonder hoogtepunt van dit voorjaar was ons back-to-back optreden bij twee verschillende evenementen. We begonnen met een levendig optreden tijdens “Cultuur op de Hoek” in de pittoreske binnenstad van Dordrecht. Ondanks het vroege tijdstip was de opkomst opvallend hoog en genoten mensen van alle leeftijden van onze muziek. Bekijk hier de foto’s!

Een week later verplaatsten we ons naar de vertrouwde wijk Dubbeldam, waar het jaarlijkse Rommeldam plaatsvond. Ondanks de verzengende hitte die de dag beheerste, was de belangstelling voor ons optreden groot. We voegden een verfrissende en levendige noot toe aan de warme dag, en we waren verheugd om te zien hoe ons publiek enthousiast meeklapte en genoot!

Natuurlijk mogen we ook ons paasensemble niet vergeten, dat we uitgebreid hebben beschreven in ons eerdere blogbericht. Met een kleine afvaardiging hebben we tijdens Pasen een prachtig optreden neergezet.

Van Italiaanse Avond tot Toekomstplannen

Maar naast onze optredens hebben we ook genoten van interne activiteiten. Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld de sfeervolle Italiaanse avond, georganiseerd door enkele van onze leden. Tijdens deze avond werden we ondergedompeld in de Italiaanse cultuur met een amusante quiz, smakelijke Italiaanse cocktails en authentieke ter plekke bereide pizza’s en spaghetti carbonara. Een avond die ons met een tevreden glimlach terug doet denken.

Nu we de zomerstop omarmen, weten we dat er na 21 augustus weer nieuwe uitdagingen en mogelijkheden op ons pad komen. We zullen ons verdiepen in een nieuw repertoire en met hernieuwde energie toewerken naar eventuele optredens later in het jaar. Maar voordat we daar zijn, kijken we uit naar de jaarlijkse BBQ op 9 september en een gezellige clubavond die binnenkort op de planning staan.

Met een gevoel van voldoening kijken we terug op de eerste helft van 2023. We hebben gemusiceerd, samengewerkt en plezier gemaakt. Nu de zon van de zomer ons uitnodigt om even rustig aan te doen, verheugen we ons erop om na de zomerstop weer fris en enthousiast aan de slag te gaan. Houd onze agenda in de gaten, want er staan nog vele mooie momenten op het programma!