Afsluiting 2020 & kerstgroet TOPP

17 december 2020

Nog net voor het begin van de strengere maatregelen hebben de leden van Toekomst Orkest Pro Patria de kans gehad om met elkaar te repeteren. Zij hebben toen gelijk de mogelijkheid benut om een kerstgroet op te nemen! Ook nemen we je even mee in het afgelopen jaar en wat we in 2021 als vereniging hopen te doen.

Het is alweer (bijna) kerst!

Hoewel de tijd niet hard lijkt te gaan zijn we inmiddels alweer in december beland: de tijd van Sinterklaas, de Kerstman & de jaarwisseling. Om iedereen een beetje in de kerstsfeer te brengen heeft TOPP alvast, op gepaste afstand natuurlijk, een kleine kerstgroet opgenomen. Dus namens TOPP: Feliz Navidad!

Terugblik op 2020

2020 een bewogen jaar noemen zou de gemiddelde persoon beschrijven als een ‘understatement’. Ook wij merkten als muziekvereniging dat het gewone verenigingsleven niet meer door kon gaan zoals we gewend waren. In de lockdown periodes zijn we omgeschakeld naar videobellen, zodat we in ieder geval wel contact met elkaar konden houden. Machiel heeft uitleg video’s opgenomen voor de leden om op die manier iedereen toch nog een beetje met muziek bezig te houden.

Na verloop van tijd kregen we weer de mogelijkheid om op 2 (en later 1,5) meter repetities te houden. Hoewel we niet iedere week met het volledige orkest konden repeteren was het contact met andere clubleden voor veel van ons weer erg fijn.

Niet geheel onverwacht hebben we geen optredens gehad met het orkest, maar we hebben als vereniging zeker niet stil gezeten. Om een paar dingen te noemen:

  • Veel leden hebben voor het eerst uitgevonden hoe Zoom werkt.
  • TOPP heeft meegedaan aan een jeugdfestival waar ze een uitstekende 8 gemiddeld kregen.
  • Er is een enquête gehouden onder leden over het huidige & toekomstige repertoire. Hieruit is een hele rits aan nieuwe nummers gekomen die we maar al te graag in 2021 ten gehore brengen!
  • Enkele leden zijn begonnen om een (digitaal) archief op te zetten van alles wat te maken heeft met Pro Patria. (P.S.: Als je nog foto’s, krantenknipsels, verhalen, brieven, video’s, wat dan ook hebt: neem contact met ons op!)
  • Leden van TOPP hebben examen gedaan op verschillende instrumenten.

Het nieuwe jaar

Zoals voor alle leden leden al bekend was hebben we besloten om tot en met 19 januari 2021 geen repetities meer te houden. Dit betekent logischerwijs dat de nieuwjaarsborrel helaas ook niet kan doorgaan. Ondanks dat houden we de moed erin en kijken we ernaar uit om weer als volledig orkest te kunnen spelen. Niet vergeten dat 2021 namelijk het jaar is dat Pro Patria 85 jaar bestaat! Dus blijven wij hopen dat we eind 2021 een fantastisch concert kunnen neerzetten voor iedereen. Maar voordat het zo ver is gaan we eerst maar dit jaar afsluiten, dus:

Namens heel Pro Patria wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gezond 2021 toe!